Δράση Προσφοράς και Πρόληψης από την Ε.ΟΜ.Ε.Δ.

Εθελοντική Αιμοδοσία, Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία, Δειγματολειψία Μυελού των Οστών.

Η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων  θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, κατά τις ώρες 09:00 – 17:00 εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και προσφοράς. Στα πλαίσια της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν η Τράπεζα Αίματος "Δημήτρης Βλων", η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το "Χάρισε Ζωή", θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία, Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και δειγματοληψία για την ένταξη εθελοντών στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών.

Η δράση είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό, όσοι όμως επιθυμούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε από τις τρεις δραστηριότητες καλό θα είναι να γνωρίζουν τα παρακάτω.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα πραγματοποιήσει Ψηφιακή Μαστογραφία,  μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι 50 μαστογραφίες την ημέρα σε γυναίκες οι οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:


• Ηλικία γυναικών: από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού (οι ίδιες), βιοψίας, ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρήση ( 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά την περίοδο τους).


 Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού (6973391997) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε περίπτωση που κατά την λήψη του ιστορικού δεν θα ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα πραγματοποιείται η μαστογραφία.
 
Την δράση ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών, καθώς και δειγματοληψία, με σκοπό την ένταξη νέων εθελοντών δοτών στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών  θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι του Χάρισε Ζωή – ΚΕΔΜΟΠ από 09:00 έως 13:00.

Τέλος,η δράση της αιμοδοσίας στόχο έχει την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Τράπεζας Αίματος «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ» του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ». Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να αυξήσουμε το απόθεμα σε φιάλες και να είμαστε έτσι σε θέση να καλύπτουμε καθημερινές ανάγκες συνανθρώπων μας, διοργανώνουμε για 4η συνεχή φορά εθελοντική αιμοδοσία (09.00-13.00). Η προσφορά αίματος είναι στάση ζωής και όχι ελεημοσύνη. Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή σε μια Τράπεζα αίματος εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τον αιμοδότη σε σχέση με τα δικαιώματα ενός μεμονωμένου αιμοδότη, όπως:
• Δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης αίματος με ένα τηλεφώνημα.
• Δυνατότητα εξεύρεσης περισσότερων της μίας φιάλης αίματος, υπό προϋποθέσεις.
• Δυνατότητα παροχής αίματος σε άτομα εκτός α’ βαθμού συγγένειας
Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία και να προάγουμε από κοινού το τόσο ζωτικό μήνυμα της πρόληψης.

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε στο 697 3391997
Δευτέρα με Παρασκευή από 9:00 έως 13:00 έως και την Τρίτη 3/4/2018.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, της Τράπεζας Αίματος «Δημήτρης Βλων» και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.